Onderhoud

Uw caravan, camper, vouwwagen of aanhanger wordt bij ons altijd volgens de Bovag normen onderhouden. U krijgt hiervan altijd een een rapport en een sticker. Wij kunnen u een Bovag onderhoudsbeurt aanbieden. Een leuke vakantie begint met een caravan die in orde is. Hoewel het onderhoud van een caravan bij veel gebruikers een lage prioriteit heeft, is het toch verstandig om 1 keer per 2 jaar een grote onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. De controle van de remmen, de banden, de electriciteit- en gasinstallatie en het onderstel is van belang voor de veiligheid van uzelf en die van anderen. Zelfs als de caravan maar weinig wordt gebruikt is onderhoud nodig. Want ook bij stilstand verslechteren vitale delen van een caravan. Men zegt niet voor niets wat rijdt dat slijt en wat staat dat vergaat. Daarom is een Bovag onderhoudsbeurt 1 keer per 2 jaar geen overbodige luxe!

Caravanbanden

Caravanbanden horen bij één van de belangrijkste onderdelen van de caravan. Doordat de caravan ’s winters in de stalling staat en maar een aantal maanden gebruikt wordt in de zomer, kan rubber hard worden waardoor droogte scheurtjes ontstaan. De banden kunnen dan spanning verliezen. Door het stilstaan van de caravanband ligt de druk op één plaats van de band, hierdoor kan het canvas in de band op die plek scheuren waardoor de band onrond wordt, dit zorgt voor een onveilige situatie. Bij een onderhoudsbeurt wordt de camper of caravan op alle belangrijke punten gecontroleerd, waaronder de remmencontrole en gasinstallatie controle. Ook kunnen wij, indien gewenst, alleen de banden controleren. Na deze controle kun je zorgeloos op vakantie. Bij de caravanbanden controle kunnen wij de banden direct vullen met stikstof € 4,50 incl. btw per band. Caravanbanden vullen met stikstof heeft veel voordelen:

  • de caravanbanden blijven drie keer zo lang op spanning
  • de banden worden minder snel warm waardoor de spanning gelijk blijft
  • caravanbanden voorzien wij van hoge druk ventielen, zo blijft het ventiel goed zitten, ook wanneer de band op hoge spanning raakt.

Caravanbanden kopen

Wanneer je banden versleten zijn of te oud voor de verzekering moet je nieuwe caravanbanden kopen. Bij het kiezen van de juiste band voor je caravan kun je rekening houden met een aantal belangrijke punten:

  • de DOT code geeft de leeftijd van de band aan, de banden dienen altijd recent gefabriceerd te zijn, dit is met name van belang voor de verzekering. Zijn je huidige banden ouder dan 6 jaar, vervang deze dan tijdig. Bij een ongeluk kijken verzekeraars hiernaar.
  • Loadindex: de loadindex van de caravanbanden geeft het maximale gewicht aan dat de caravan kan dragen: kies een band waarbij je rekening houdt met de volledige belading, zo zit je altijd goed.

Tempo 100 keuring TUV

Wanneer u in Duitsland en Zwitserland rijdt met uw caravan mag je 100 km per uur rijden i.p.v. 80 km per uur. Dit voorkomt wellicht een boete en ergernis. Om voor deze ontheffing in aanmerking te komen dient uw caravan aan bepaalde eisen te voldoen.U kunt daarom een afspraak met ons maken (telnr. 0343-576095) zodat uw caravan wordt gekeurd door een keurmeester van TuV Nederland. De kosten van deze keuring € 170,00. Na deze keuring krijgt u het keuringsrapport en de sticker thuis gestuurd. (Let op dit duurt ongeveer 10 werkdagen na de keuring, houdt hier rekening mee bij het maken van de afspraak.)