Bovag onderhoudsbeurt

 

Download hier het Bovag onderhoudsformulier

Onze werkplaatsplanning voor 2024 is al erg vol. Wij plannen op dit moment vanaf eind juni.

Eerdere maanden zijn reeds volgeboekt.

Bij de caravanbanden controle kunnen wij de banden direct vullen met stikstof € 5,00 incl. btw per band. Caravanbanden vullen met stikstof heeft veel voordelen:

  •  de caravanbanden blijven drie keer zo lang op spanning
  •  de banden worden minder snel warm waardoor de spanning gelijk blijft
  •  caravanbanden voorzien wij van hoge druk ventielen, zo blijft het ventiel goed zitten, ook wanneer de band op hoge spanning raakt.

https://www.youtube.com/results?search_query=bovag+gas+controle

 


Een leuke vakantie begint met een caravan die in orde is. Hoewel het onderhoud van een caravan bij veel gebruikers een lage prioriteit heeft, is het toch verstandig om 1 keer per 2 jaar een grote onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.

Een Bovag onderhoudsbeurt is een combinatie van keuring (APK) en onderhoud van alle wezenlijke onderdelen van uw caravan. Al deze onderdelen worden gecontroleerd, waar nodig gedemonteerd en gesmeerd. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan o.a.:

  • Het onderstel: oplooprem, koppeling, chassis, neuswiel, stabilisators, schokdempers, remmen, banden, wiellagers
  • De opbouw: bodemcontrole, sluiting ramen, rubber, verkeersverlichting, globale vochtmeting.
  • Electra/gas: aarding, verlichting, accu 12 volt, 220 volt, werking koelkast, kachel en gasstel. Controle van de gasslang, gasdrukregelaar en afpersen van de gasleiding. U ontvangt hiervan een testrapport. (op camings in Duitsland kan hier naar gevraagd worden)
  • Velgen/Banden: profieldiepte, bandenspanning, draagvermogen, leeftijd (max. 6 jaar), droogte scheuren, beschadigingen en separatie. De banden kunnen wij vullen met stikstof € 5,00 incl. btw per band.

Remmentest: u krijgt een rapport van de werking van de remmen van uw caravan of aanhanger. Een bovag onderhoudsbeurt kost € 295,00 incl. btw en excl. klein materiaal. Bij de servicebeurten worden altijd de flensmoeren van de remtrommels vervangen (fabrieksvoorschrift). Meerprijs bedraagt ongeveer € 22,50.

U krijgt altijd een een rapport en een sticker bij goedkeuring van alle punten.  Zelfs als de caravan maar weinig wordt gebruikt is onderhoud nodig. Want ook bij stilstand verslechteren vitale delen van een caravan. Men zegt niet voor niets wat rijdt dat slijt en wat staat dat vergaat. Daarom is een Bovag onderhoudsbeurt 1 keer per 2 jaar geen overbodige luxe!