Gaskeuring Caravan en Campers

Gas afpersen

In de caravan en camper zijn een aantal op gas werkende apparaten aanwezig. Deze apparaten worden standaard met de BOVAG onderhoudsbeurt afgeperst. Advies is dan ook om dit regelmatig te laten controleren. Mocht u er toch niet helemaal zeker van zijn dan kan onze monteur het gassysteem voor u afpersen. Mocht er een lek zijn dan wordt deze opgezocht en na overleg met u kan worden overgegaan tot reparatie, waarna opnieuw getest zal worden of de lekkage is verholpen. Het gassysteem van de camper wordt bij apk slechts globaal gecontroleerd. Daar wordt niet gekeken naar de data op de tank, gasdrukregelaar of de gasslangen.

Prijs gas afpersen incl. testrapport € 35,00

G607

In Zwitserland en Oostenrijk zijn bezitters van campers en caravans verplicht om de gasinstallatie elke twee jaar te laten keuren: de G607 keuring. In Duitsland is de verplichting tot per 1 april 2022 opgeschorst.

NIEUWE GASREGELS IN DE MAAK

De reden voor het opschorten van de Duitse gasregel heeft te maken met de manier waarop de gasinstallaties gekeurd werden. De apparatuur die daarvoor gebruikt wordt blijkt niet exact genoeg te werken. Daarmee staat of valt de regulering en in dit geval betekent dat het einde van de G-607 regel. Op dit moment wordt er aan nieuwe regelgeving gewerkt. Daarin komt ook de interval tussen de keuringen vast te liggen. De verwachting is dat de regels dit jaar zullen worden vastgesteld.

KEURING VAN DE GASINSTALLATIE NU OVERBODIG?

Uiteraard is het ook zonder Duitse gasregel zeker wel van belang dat de gasinstallatie in de caravan of camper wordt gecontroleerd. In de Bovag-onderhoudsregels is deze controle overigens ook meegenomen. Caravans en campers zijn regelmatig in beweging. Alle koppelingen en kranen bewegen dan ook. Trillingen kunnen de reden zijn dat montagebeugels of koppelingen los komen. Nog niet zolang geleden was er een terugroepactie voor kookplaten en een paar jaar terug moest Elektrolux de gastoevoer naar koelkasten aanpassen omdat de leiding kon los trillen. Reden temeer om in ieder geval één keer per twee jaar de installatie te laten controleren.

G607

Mocht u uw logboek toch bij willen houden dan kunt u terecht bij ACR Caravan en Camperservice. De installatie wordt hierbij op technische eisen gecontroleerd. In deze goed gekeurd is, wordt dit in het logboek vermeld en de gasinstallatie wordt voorzien van een keuringszegel. Dit alles gebeurt volgens de Duitse richtlijnen, maar alleen voertuigen met originele / af fabriek gemonteerde gasinstallatie kunnen worden gekeurd. U kan telefonisch een afspraak maken of een mail sturen naar info@acrcaravanservice.nl

  • Prijs keuring                      € 95,00
  • Prijs logboek (eenmalig)   € 150,00
  • Prijs keuring in combinatie met Bovag onderhoudsbeurt   € 65,00